tisdag 18 mars 2014

Vår första utmaning

Vår utmaning var att vi med vår robot skulle köra en 121 cm rak sträcka. Robotens uppgift var att köra fram till legogubben. Legogubben fick man inte köra förbi eller välta.

Efter vårt 3 försök lyckades vi. Vi var tvungna att först räkna ut hur lång en rotation var för att programmet vi använde bara kunde räkna rotationer. Sedan räknade vi ut hur många rotationer det behövdes för att roboten skulle köra 121 cm och nå fram till legogubben.




Vår andra utmaning

Vår andra utmaning gick ut på att vår robot skulle åka i en kvadrat och sedan i en rund ring. Kvadratens sida var 61 cm och hela kvadratens omkrets blev då 244 cm. Cirkelns diameter var 94cm och cirkelns omkrets blev 282 cm. 

Det var nästan omöjligt att få till det eftersom att roboten inte körde så som den skulle köra (något var fel på roboten) det gick inte alltid att få det exakta. Man fick programmera om och testa flera gånger. Trots det så fixade vi det ändå och det gick helt ok. Vi fick först räkna ut hur många rotationer det behövdes för att köra en sträcka som var 61 cm sedan dubblade vi sträckan fyra gånger till en kvadrat. Därefter fick vi räkna ihop hur många rotationer det behövdes för att köra en cirkel med omkretsen 282 cm. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar