torsdag 17 april 2014

BILD

KLICKA HÄR FÖR ATT SE BILDEN

Första uppgiften: 
Detta fotografiet är en rektangel-formad bild som är uppbyggd av nyanserna röd, svart, vit, brun och grå. Bakgrunden är svart och längst ner på den högra kanten finns en fjärdedels cirkel med röda små prickar, sträck och fläckar. I mitten av bilden är det två vita cirklar som hålls upp av en röd figur. 

På varje cirkel finns det gråa krumelurer. Krumelurerna är alla lika stora men olika. Under de stora krumelurerna finns det mindre gråa krumelurer som täcks av någon lång, röd, böjd och ’’kantig’’ figur. Bredvid den långa, böjda, ’‘kantiga’’ och röda figuren finns det tre till figurer som ser likadana ut. Det är likadant på den andra sidan under den andra cirkeln. 

Ovanför varje cirkel finns det en svart, vågrät och tjock linje som är lite böjd på änden. Lite ovanför de vågräta linjerna finns det lodräta linjer. Vissa av de lodräta linjerna är röda och resten svarta. De lodräta linjerna börjar ifrån bildens kant högst upp. 

I mitten av hela bilden är det en stor röd figur som lite mer än halvvägs är oval och resten täcks av de lodräta linjerna 

I mitten av den ovalen finns det en annan oval som också är röd men som är markerad med svart runt om. På varje sida av den röda ovala figuren finns det två mindre svarta ovala ’’hål’’.

Lite längre ner under den ’‘figuren’’ finns det en annan oval figur som har ett litet hack. Den ovalen är svart/brun och har röda prickar på.

Om man kollar på hela bilden så ser man att allt tillsammans är en skuggad bild med svarta detaljer här och där. 


Andra uppgiften:
På den svarta bilden ser jag en flickas ansikte, hon håller upp två vita runda broscher (eller det är vad jag skulle kunna säga) med hennes båda händer. På bilden är flickan röd. Hon har två händer, en näsa, två näshål och en mun. Hennes hår är svart och hon har lugg. Under luggen syns hennes svarta ögonbryn. På broschen hon håller i så står det ’‘love forever’’.

Jag tänker mer att det skulle kunna vara en affisch eller ett omslag till en skiva av ett flick-rockband som heter ’‘love forever’’. Bilden är ju också röd och svart vilket får mig att tänka på rock. 

Fast svart och rött kan ju också symbolisera våld och rädsla på olika sätt.

Att det är krig, och att flickan är rädd. De som hon älskar kanske är ute och krigar eller är med om något annat farligt.

Flickan kanske söker efter kärlek och så en dag blir hon våldtagen. 

Hon kanske inte heller vågar kolla på verkligheten och därför gömmer hon hennes ögon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar